13 Haziran 2008 Cuma

Cuma yemeğim

-Kişi sayısına göre kalın kestirilmiş bonfile
-8-10 adet mantar
-kırmızı şarap
-soya sosu
-1 tatlı kaşığı bal
-sıvıyağ ve tuz
Öncelikle aldığınız bonfileleri çok hafif sıvıyağ ekleyerek kızmış teflon tavaya koyun. Renkleri çiğ görüntüden biraz uzaklaşınca bir kere ters düz yapıp , üzerine kapatıp ateşin şiddetini yükseltin. Et kızarırken, geniş biçimde doğradığınız mantarları ayrı bir tavada yine az sıvıyağla kavurmaya başlayın. 10-15 dakika sonra isteğe göre ama yaklaşık 1 su bardağı kırmızı şarabı ekleyin. Ardından 1 çorba kaşığı soya sosu ve balı ekleyin. Sos ağırlaşana kadar ortalama 10 dakika kadar daha pişirin. Tuz eklemeyin, soya sosu yeteri kadar tuzludur çünkü... Eti damak tadınıza göre az yada çok pişirdikten sonra en son olarak tuzunu serpin. Pişmiş etinizin üstüne mantar sosunuzu dökün. Yanına benim yaptığım gibi elma dilimli patates ve herhangi salata yada turşu ekleyip serviz yapabilirsiniz. Benim bu yemeği yapmam yaklaşık 45 dakikamı aldı. Yani hem süslü bir et yemeği yiyip hemde çok vakit kaybetmemiş oluyorsunuz.
Deneyin, basit ve lezzetli :)

Hiç yorum yok:



Benim kocaman bir ailem var

Benim kocaman bir ailem var